Moebius, Merlí... cal més material com aquest!

Després de veure la sèrie de TV3 "Moebius" m'ha tornat a sorgir a la meva ment una pregunta que fa temps que em qüestiono: no seria bo que se subvencionés més material audiovisuals amb rerefons ètics? I fer pagar alguns cànons a altres mitjans que fomenten estereotips o conductes humanament rebutjables?

Fa anys vaig proposar aquesta idea. No sóc cap "élite" per dir quins programes fomenten uns estereotips negatius per la societat i per aquells que són addictes a aquests. I "entre material i mitjans i viceversa" que podem trobar ara o en el passat, segur que hi ha que fomenten conductes agressives o de rebuig total.

No seria bo, que aquests programes i materials audiovisuals paguessin més impostos? I que aquests "sobreimpostos" anessin destinats a altres que fomentin igualtat, reflexió, humanisme, vida saludable...

Aquesta idea, que disculpeu, però la trobo molt lògica i correcta, algunes persones la troben del tot il·legítima i es defensen dient que ningú és capaç de distingir quins són els materials més ètics i quins menys.

Discrepo totalment que no hi hagi experts que no sàpiguen distingir això, clar que hauria de ser un ample grup d'assessors de múltiples disciplines i àmbits, però és possible... No fer-ho, ens condemna a tenir televisions que només donen brossa, internet amb poc volum de material humanament sa...


https://www.ccma.cat/tv3/moebius/
https://www.ccma.cat/tv3/merli/

Hi ha frases en el text que fan referència a programes...