23F i ara... ?

Un dia com avui, 23 de febrer, però del 1981, el parlament Espanyol (Congrés dels Diputats escollit democràticament) va sofrir un cop d'estat. I algunes seccions de l'exèrcit (com a València) van aixecar-se violentament

Aquesta és la imatge de rebel·lió autèntica i no la que actualment s'estan jutjant en el judici del procés.

Aquell intent de cop d'estat, el conegut com Cop d'Estat de Tejero, es podria posar entre dit, doncs moltes preguntes hi ha darrere fons. Per exemple, el rei el va organitzar per quedar bé? Recordem que la monarquia va ser imposada pel franquisme. I els "fundadors" de la constitució no varen tenir el valor per posar en referèndum, arreu d'Espanya, quin tipus de govern volíem. 

Segons molts historiadors (sobretot internacionals) veuen que el cop d'estat del 23F va ser una estratègia per inculcar al poble que la figura del rei era essencial per consolidar la democràcia. 

Bé, el tema donaria per un llarg davant, i convido a qui sigui a fer-lo amb una tassa de xocolata i amb tranquil·litat de fer un enraonament cara a cara. 

Però bé, em sorgeix immediatament que l'escarment que actualment sofreixen els nostres polítics presos és un altre estratagema dels franquistes que governen l'estat. Però aquest cop, en lloc de fer veure al poble que "és necessari per al nostre bé la monarquia" o dibuixen com "els malvats que intentin derrocar la monarquia seran escarmentats públicament"... 

Així doncs, un cop més torno a perdre més la confiança amb la democràcia dibuixada en aquest estat; i si em fos possible, marxaria d'aquest estat immediatament (per mitjans econòmics i per connexions emocionals no és impossible).