Una societat que no interessa!

En la majoria de les escoles existeix un greu problema de “nivell” en dues matèries: les llengües estrangeres i les matemàtiques. No ens sorprèn que les famílies paguin un professor extra escolar per suplir aquestes mancances.
Aquest dèficit no només el trobem a les aules,  també està present a la resta de la societat adulta.
En les llengües sembla que ja hem posat fil a l’agulla. Però per què no es fa res per reparar el dèficit matemàtic? Per què no existeix una escola oficial de matemàtiques? Com és que no hi ha clàusules de contracte de mínima comprensió matemàtica? La resposta és clara, no interessa!
Imaginem-nos un país on la societat pugui comprendre els rebuts de la llum, aigua o gas; on tothom entengui com es calcula la seva hipoteca o un altre contracte similar; o inclús imaginem-nos una societat on tothom sap com s’ha calculat la seva nomina o declaració de renda; intentem-ho imaginar. Està  clar que aquest tipus de societat no convé als quatre “poderosos” que ens maneguen els nostres sous i les nostres vides; no interessa als polítics corruptes que tard o d’hora acaben formant part d’aquestes grans empreses que ens xuclen fins el moll de l’ós.  Com he dit: no interessa!