Apollo 11 - Un gran salt per la humanitat!

Avui fa 50 anys que l'espècie humana va poder caminar fora del seu planeta, va poder posar un peu a la Lluna.

Tots sabem que la missió lunar Apollo 11 va ser la primera a posar una persona a la superfície de la lluna. Era la cinquena missió tripulada del programa Apollo.

Sobre un coet Saturn (el Saturn V) i des de Cap Canaveral (Florida, EUA), es va enlairar el 16 de juliol de 1969, va arribar a la Lluna el 20 de juliol i va tornar a la Terra el 24 de juliol.

Els tres tripulants de l'Apollo; Edwin E. "Buzz" Aldrin, Neil A. Armstrong i Michael Collins; van haver de realitzar aquest viatge amb unes condicions molt dolentes.

Buzz Aldrin i Neil Armstrong, van ser els que van poder allunar amb l'Àguila (Eagle). Collins es va quedar orbitant la Lluna amb una ordre molt dura: si allà sota la Lluna surt alguna cosa malament, avorta la missió i tornes tu sol!

A poc a poc han anat sorgint les dificultats del viatge Apollo 11: el discurs preparat pel president Nixon, el perquè Aldrin va tardar tant ha sortir de l'Àguila, el desconeixement del terra lunar...

No obstant això, en aquesta entrada no vull fer un recordatori de tots aquests fets (ja hi ha molt escrit), sinó que vull donar veu al que va poder fer l'ésser humà: unir-se per arribar allà on mai ningú havia pogut anar; dissenyar, crear, validar i portar a la pràctica en menys d'una dècada un fet impossible...

I és que com bé va dir Amstrong: "Aquest és un petit pas per un home, però un gran salt per la humanitat..."


I aquí rau el valor veritable de l'Apollo 11, quan la humanitat va junta arriba allà on vol! Imaginem-nos per un moment que ens uníssim per eliminar el sofriment, el dolor, l'angoixa; i crear un món igualitari, bondadós i pròsper...

És viable fer-ho, i us deixo un parell de vídeos que crec que són un bon resum de l'esperit de l'Apollo:

Declaració president J. K. Kennedy: 
Petició president J.K. Kennedy diners:  
Paraules de Neil A. Armstrong: 

Trajectòries de l'Apollo 11

Moltes de les tecnologies actuals les tenim gràcies als projectes espacials d'aquelles dècades. Quan parlem que la humanitat es va unir ho diem amb tot el sentit del món, ja que el projecte Apollo (no la resta) van ser col·laboratius, l'intercanvi d'idees, opinions i esforços de molts països (per exemple, a Espanya prop de Madrid hi ha l'antena amb la qual es va rebre el senyal del moment de l'allunatge).