Com matar l'independentisme?

Ja són molts coneguts que m'han assegurat conèixer votants de VOX i que la seva excusa és votar-los per minimitzar l'independentisme.

Segons aquests, VOX és un dels partits que castigarà els separatistes i que el farà desaparèixer. Però la pregunta és, de debò creieu que mortificar el catalanisme és la manera d'anul·lar aquest ideal? No serà tot el contrari? 

Mirem les dades, quan l'independentisme ha tingut una força aclaparadora? Doncs bé, quan el govern Espanyol ha estat més dur amb les polítiques catalanes i socials.

Així doncs, si sou partidaris d'eliminar l'independentisme, voteu, però voteu a partits que dialoguin i millorin l'àmbit social de tot l'estat. 

Sense una millora de tot l'estat espanyol, sense un enriquiment de les polítiques socials, sense polir els desajustos econòmics entre comunitats... sense tot això i molt més, l'independentisme serà una realitat forta en moltes comunitats.

He d'incidir amb un punt, els votants neutrals i favorables del diàleg i els gestos democràtics, tenim l'obligació de fer pedagogia per l'esmentat "cordó sanitari", és a dir, crear una barrera perquè l'extrema dreta no entri dins del poder. 

És molt fàcil culpar l'independentisme per dissimular que votes un partit com VOX, però qui vota aquesta mena de partits, en el fons té una deshumanització que cal esmenar.

Finalment, si algú es refereix al independentisme com a culpable de l'entrada de VOX a Andalusia, cal rellegir tota aquesta entrada i recordar l'abstenció que van tenir aquests comissis d'aquestes terres. Com sempre, l'esquerra creu que una forma d'escarmentar els polítics és no anar a votar, quan el més favorable pel poble, hagués estat votar a un altre partit d'esquerres...