Carta als Reis Mags, Tió i Pare Noel

Estimadíssims Reis Mags d'Orient, apreciat Tió i honorable Pare Noel,

Els escric aquesta carta per fer-los una de les peticions més grans que he fet en els últims temps. I desitjo que m'ho concedeixin: 

Cada cop més, els nostres nens i nenes, nois i noies, es tornen dependents dels objectes, consumistes i, sobretot, vulnerables a la frustració. 

És trist veure com molts d’ells, el dia que reben els seus regals, se senten desil•lusionats perquè no han obtingut allò que havien demanat. Però això no és tot, el problema va més enllà, perquè aquests joves posen totes les seves il•lusions i felicitat en objectes i, un cop veuen que no els han obtingut, senten que han fracassat.

Aquest és un sentiment que volem potenciar a la nostra societat?

Aquestes dates són un bon moment per regalar coses no materials, però som els mateixos adults els que tenim una visió esbiaixada del què és un bon regal no material. Creiem que un regal no material no il•lusionarà al nostre infant. Però, no és millor un berenar amb els amics, on podem xerrar, jugar amb antics jocs de taula que cohesionin l'amistat o bé compartir una bona xocolata calenta mentre es veu una pel•lícula a casa dels familiars i riure junts... No és millor tot això que un costós objecte nou i brillant?

També els voldria mencionar la saturació de regals que tenen els nostres infants. Quants regals poden rebre de tots vostès en aquestes festes? Aquest fet produeix que al final no valorin res més que un o dos dels objectes regalats i, amb el temps, això comportarà que només valorin una ínfima part d’allò que tenen. Així doncs, quan perdin alguna cosa, com no són conscients de tot el que tenen, poden arribar a tenir depressió per sentir-se que no tenen res... 

Per tant, no és millor regalar poc, però que sigui significatiu? I si es reben molts regals, sempre podem regalar l'aprenentatge de compartir amb aquells que no els n’han pogut arribar tants... 

En conclusió, estimadíssims Reis Mags d'Orient, apreciat Tió i honorable Pare Noel feu d'aquestes festes unes dies plens de felicitat i no de falsedat; regaleu amistat i no vacuïtat; regaleu, regaleu molt, però regaleu amb el cor.

Att. Andreu Arbó i Trabado