La virtut de millorar

Si hi ha quelcom que ens diferencia dels animals, és que els humans tenim la qualitat de perseguir els nostres somnis. Tenim atribuït el do de construir el que imaginem com a millor. En definitiva, podem crear un futur millor humanament, aïllant el nostre egocentrisme.

Aquest poder, que tenim dins nostre, l'hem d'usar sempre que la meta sigui ètica i moral. L'hem d'emprar quan volem edificar una nova realitat més humana, més digna per a tots, menys egoista…

I, per exemple, hem de recórrer a aquesta eina interna quan hem d'escollir què votar. Hem de preguntar-nos quina opció és la que ens ofereix un immobilisme caduc i quina opció és la que ens ofereix construir un nou present més pròsper.

Dins d'aquesta franja, immobilisme o nou present, existeixen altres opcions; per exemple, l'opció del vot útil per defensar-se dels immobilistes però caminant per fer un canvi segur i lent.

Aleshores, amb la mirada humanística d'usar aquesta virtut intrínseca que tenim, en qualsevol opció de votar, hem de preguntar-nos seriosament: Quina opció ens ofereix un futur millor per a tots? Quina és la immobilista? Quina és la que tira pel canvi innovador? Quina és la que dóna eines per un canvi més lent?