El "civisme" al nostre país

Em sap greu escriure aquestes frases, però més em sabria no fer-ho... És lamentable el que passa amb el civisme a la nostra societat. Veure com molta gent abusa de la confiança dels que fem donacions i/o intentem desinteresadament millorar quelcom és enfonsar el sistema de la solidaritat i benestar.

Per posar uns exemples; no es pot perdonar als que roben als contenidors de donació de roba; si els fes falta podrien acollir-se a alguna ONG; si la roben, és perquè o bé no tenen motius per sol•licitar-la o per després fer un mal ús. Quants no hem pensat algun cop que alguna de les peces de roba d’algunes parades de mercats és robada (i en alguns casos de contenidors de donació)?


El mateix passa amb els que demanen diners (i ara no penseu que vull “eliminar” tots els pobres*), perquè dono diners a ONGs locals si tot i així hi ha persones que demanen diners pel carrer? No serà per comprar menjar, ja que el "Banc d'aliments" recull molt de menjar i tots els que hem ajudat aquesta ONG sabem que molt del menjar molts cops s'ha d'enviar fora del nostre país perquè es fa malbé.

La generalitat ja fa anys que ho va anunciar (fent més èmfasi a BCN): no doneu diners als quals demanen al carrer, si un cas envieu-los a les pertinents entitats públiques o d’ajuda. Ho deien perquè havia augmentat el nivell de persones que demanaven sense necessitat i el nivell de persones que amb aquests diners feien un mal ús (entre aquests mals usos: drogues com alcohol i d’altres estupefaents).

Perdoneu-me si sóc mal pensat, però no creieu que molta d'aquesta gent està abusant de la resta de la societat?

*És cert que vull eliminar l’existència de pobres al carrer, fent que tots ells estiguin dins del sistema (cal mencionar que molts d’ells no volen reintegrar-se, i això és degut a la visió negativa i a la mala praxis del nostre sistema de vida actual com a societat col•lectiva).

El civisme, no obstant això, va molt més enllà d’això, i ja ho exposaré més endavant, però hem de canviar molt de la nostra forma d’actuar en vers a la societat...