El sentit de tot plegat (el 9N)

A tots aquells que no enteneu el vot del #9N, a vosaltres que no compreneu el perquè de tanta decepció i desinterès a la política, a tots els que no "veieu" les acampades de protesta.... A vosaltres, sí, a vosaltres us pregunto, per què estimeu tant poc Espanya i als espanyols?

trabado.png
Tot té una raó, un sentit, i tots aquests actes són perquè la democràcia espanyola s'està enfonsant... I deixant al marge els sentiments i opinions personals, podem expressar tot el què passa actualment a la societat com una defensa molt lògica dels drets més democràtics i essencials de la població.
En els últims anys, ha augmentat exponencialment els odis i els menyspreus entre ciutadans d'estils diferents a l'"estàndard". La classe mitja està desapareixent, els més rics estan fent-se més rics i cada cop hi ha més que estan per sota el nivell de mínims per viure. La discriminació d'altres cultures, llengües i opinions és una realitat objectiva. L'accés a un habitatge digne és un somni que molts dels vostres fills ni podrà imaginar aconseguir-ho en la seva vida. L'educació secundaria obligatòria no serveix per res i la universitària no t'assegura ni una feina digna, ni un salari, i tampoc se la pot permetre tot ciutadà. La feina cada cop està menys ben retribuïda, et demanen més per menys... (si voleu comproveu les dades objectives i us demostraran tot això)
Aquesta és la realitat, una veritat objectiva. Pot ser sí que estem sortint de la crisi (no ho nego), però a quin cost pel poble?
És aquest el motiu de tot plegat. Una raó que demana un canvi, un gran canvi; demana que la classe política sigui legal, faci cas a les peticions i necessitats del poble, no faci només cas al de les grans empreses (sí, sense empreses grans no hi ha feina, o pot ser aquesta frase tampoc és tant certa; però el que sí és cert és que sense poble no hi ha motiu de tenir empreses).
Aquestes protestes, volen que la classe política tingui uns sous lligats a les seves tasques i resultats, no com ara que un cop ets polític et desprens de la realitat més dolorosa de la societat perquè vius d'un sou alt i en un ambient benestant.
Un canvi, es demana, on vegi i accepti la pluralitat de la societat espanyola, una pluralitat que sempre ha existit, però que cada cop més està més rebutjada, més marginada i més esclavitzada (sinó, mireu com intenten tancar tots aquells mitjans audiovisuals que no siguin del seu grat).
Un canvi, es vol, on l'educació, sanitat i recerca siguin més importants que armament, infraestructures inútils o tenir tants polítics (que després de ser polítics tindran un lloc de feina a una empresa autoalimentada per ells mateixos).
arbó.jpg
Valorem-ho objectivament, com distribueixen els diners els governs espanyols? Sempre han intentat fer un "cafè per tots" i aquesta forma de distribució no només és ineficaç i no només ens porta a un carrer sense sortida; també és injusta i insolidària per aquells que aporten més i reben molt menys i de rebot a aquells que han rebut més sense aportar molt, per què? L'economia és una roda, si no mantens aquells territoris amb potencial de retorn econòmic, enfonses el teu sistema econòmic; i això no ho veuen i tampoc ho entenen els governs espanyols.
Fixeu-vos que passa amb les llengües minoritàries, estan sent minoritzades, ja que han fet la lectura de "llengües vincularàs" a "llengües que tinguin el mateix pes i empeny a l'educació", quan tots sabem que una llengua amb dificultats ha de tenir més pes i més empeny a l'educació que no pas una llengua (com el castellà) que és "automàtica". També ho han intentat fer amb els mitjans audiovisuals (Canal9, TV3... ).
Bé, no seguiré explicant el perquè de tot plegat. Però no entenc, i m'agradaria que algú (amb un cafè i tranquil·lament) m'expliques com pot recolzar fermament uns governs que estan destruint la igualtat entre ciutadans, estan esclavitzant la democràcia i ens estan portant a un carrer sense retorn.