L’educació en temps de crisis

Cada cop són més les dades que alerten de la situació educativa del nostre país. L’educació actual s’ha convertit en un treball que només serveix per cuidar el fill durant unes hores, però no pas per ensenyar-li tot allò que el fa pensar, raonar i ser millor.

Tots els educadors del nostre país no només han hagut d’assimilar una gran retallada econòmica, també han vist com el nombre d’alumnes per aula augmentava fins ser insostenible per fer una bona classe, i sobretot també han sofert una retallada d’hores lliures.

Tot educador ha de ser innovador i creatiu. Si els responsables de l’educació dels nostres fills no tenen temps per investigar i replantejar-se com millorar les seves classes, només poden sobreviure aquells amb molta experiència i que no és replantegen si modificar la forma d’educar.

I tot això on ens porta? La resposta és clara, si la base del futur creix sense una educació motivadora i amb un lamentable nivell acadèmic, no podem esperar res bo, no hem de preveure una millora dels problemes del nostre país i serem sempre els últims quan parlem d’educació, economia, recerca...