Impunitat en les empreses

En totes les empreses s'ha convertit en rutina defensar al incompetent i el mandrós. Tots podríem posar exemples clars de "companys" de feina que a part de no fer la seva feina et compliquen la teva; i el que és més greu, t'acusen de no saber treballar si no fas el que ells et “demanen”. En general el directiu de torn no s'immuta davant d'aquest fet, tot el contrari, excusa aquestes persones amb frases del tipus "no pot fer-hi més, és així" o també "però és bona persona...".

Crec que en una empresa tothom ha de fer la seva feina, ni més ni menys (tant dolent és una cosa com l'altra). S'ha de ser solidari amb els companys i no pas un egoista o un gos; i per descomptat no s'ha de ser criat de ningú.

La situació actual és la optima per fer neteja de la gent incompetent a voluntat. I estic parlant de tots els graons empresarials; és a dir, des del treballador més ras fins al directiu més alt. No estic parlant de reduccions de plantilla, sinó de tenir el mateix nombre de treballadors però que aquests siguin eficients i treballin de forma cooperativa. S'ha demostrat que una plantilla amb un bon clima de treball produeix el doble que una que no ho és.

S'està convertint en una "obligació" acceptar la incompetència, i aquest és un dels motius que cada cop més estudiants i treballadors facin el mínim o menys, ja que a final de mes o de curs tindran els mateixos privilegis que aquell que ha treballat de valent.