Condemnem qui ha provocat la violència!

No es pot tolerar la violència, ni tan sols per defensar un ideari noble. Repeteixo, cap ideal es mereix el mínim pas de violència. 

Dit això, hi ha algú que no esperés aquesta resposta d'una minoria de la població? La frustració que sent el poble; no només català, aquesta frustració i frisança cap al sistema està escampada en moltes parts del món; doncs bé, aquesta frustració l'ésser humà la pot respondre de diverses maneres, i una, la més senzilla i antiga, és la violència.

Condemno la violència com he dit a l'inici, no em veureu formar part de cap iniciativa violenta... Però la comprenc, no la comparteixo, simplement entenc que aquesta rabia acumulada de molta part del poble l'alliberi fent ús d'aquest instint primat: la violència.

No obstant, feta aquesta condemna m'he de preguntar: qui és culpable de la violència? De ben segur que n'hi ha de més culpables que d'altres, sobretot ho són els actors que les cometen. Però mirat fredament la culpabilitat està estesa, en bona mesura, a la ineficiència i incompetència del món polític per dur aquest moviment per vies d'irresolució. 

Aquesta inutilitat d'aquests causants ha dut al fet que molts responguin amb aquest instint primat! S'ha acumulat ira i aquesta ha de sortir d'alguna forma. Aquesta generació d'ira en una part està generada a propòsit.

Fa unes setmanes vaig publicar una proposta per resoldre la pregunta que genera el conflicte. Novament he rebut un silenci total per la majoria d'entitats polítiques i institucions. 

I tal com vaig dir, les afectacions d'aquest atzucac aniran molt més enllà d'unes quantes trencadisses. Iniciarem una pèrdua de poder econòmic del país. El motor econòmic català frenarà, i això perjudicarà arreu d'Espanya. 

Més enllà del que opini de la sentència, més enllà dels meus ideals polítics, més enllà de tot plegat... ara és el moment de ser pragmàtic i demòcrata. Des de tots els sectors polítics, i molt més els que tenen més poder, han de solucionar-lo arribant a un pacte amb els manifestants i el poble. 

Aquesta solució ha d'arribar ja! Per molt que això vulgui dir saltar-se la llei o perdre vots. No fer-ho comportarà mals majors a la ciutadania. 

I remarco el que vaig dir: de ben segur aquesta solució no es durà a terme, i no és pas perquè no es pugui fer, sinó perquè hi ha unes eleccions permanents (no només les de 10/11, en vindran de més) i donar aquestes solucions implicaria una pèrdua de vots per molts partits... 


L'egoisme i la incompetència dels polítics farà que això ho paguem car tot el poble, reitero que aquesta inutilitat és més remarcada amb aquells que tenen més poder, sobretot la té la figura ineficaç i esbiaixada del cap de l'estat...




https://blogarbo.blogspot.com/2019/10/consulta-la-democracia-es-trobar.html

No he entrat a parlar de la tasca dels policies, crec que hi ha quelcom que està anant malament, però no vull entrar-hi.