"Tinc mal de cor" una forma diferent d'enfrontar els problemes

Abans que res, explicar que significa a les meves terres aquesta dita: "Tinc mal de cor!"[*]. Les persones ho diuen quan tenen el sentiment de buidor i l'associen a gana.

Dit això, aquesta sensació de buidor actualment encara existeix, està molt estesa. És un símptoma d'ansietat, depressió... és a dir, fixeu-vos que actualment diem que tenim una societat estressada; però si ens remuntem anys endarrera, també el tenien aquest sentiment, però el fet és que l'associaven a gana.

I és que aquest primer símptoma d'estrès o depressió pot ser silenciat amb sacietat, amb menjar molt. I si ho recordem, molts dels nostres avis ho feien, sempre menjaven i mai havien tingut cap d'aquests estressos "actuals".

Així doncs, després de meditar una mica, he vist que seguim com sempre però hem canviat el paradigma. Antany silenciaven aquest sentiment perquè no els importava tant l'aspecte físic, i vet aquí el motiu de per què amb 30 anys la gent podia sofrir obesitat, gota... Però actualment preferim l'aspecte físic i per tant no silenciem aquest enuig amb menjar, el portem al metge i aquest o ens tracta psicològicament o amb fàrmacs...

En fi, per no allargar molt aquesta entrada, la societat sempre ha estat estressant i injusta per la classe treballadora; crec que ja seria hora de canviar aquest fet, de què l'ésser humà no hagi de sofrir per viure, que les persones no sentim mals psicològics a causa de fets irrellevants... Com sempre dic, tenim molt camí per fer!


[*] https://dsff.uab.cat/concepte/afamat
→ tenir mal de cor = tenir un budell buit
https://www.ara.cat/societat/dones-no-reconeixer-infart_0_716328439.html