Amb la riquesa del Vaticà es podria...

Hi ha milers de problemes en aquest món que, si es pogués invertir una miqueta de la riquesa que hi ha mal repartida en tot el planeta, es podrien eliminar.

Parlo de la fam al món, la mort per malalties simples (grip, gastroenteritis...), la cura del càncer o d'altres malalties com l'Alzheimer, la migració, les guerres, i un llarg etcètera.

Hi ha un sector a la societat que quan parlem d'això deixa anar frases com (em centro amb dos exemples): 

  • Si en lloc d'invertir a enviar robots a Mart dediquéssim amb això, ho tindríem enllestit.
  • Si els diners que té el Vaticà s'invertissin en això, ho solucionaríem rapidament.
Però els dos exemples són fruit de l'adoctrinament dels poderosos cap a la classe mitjana i baixa. M'explico, hi ha un interès a desviar on està realment el capital. Tal com els últims estudis en economia mundial assenyalen, només l'1% de la població controla més del 50% de la riquesa. I d'aquest 50% més del 30% està immòbil, és a dir, ningú li treu profit.

Per aquests "poderosos" aquest líquid estancat el tenen per prevenció, per si la resta s'enfonsa tenir recursos per poder seguir vivint... Cal mencionar, que ells preveuen gastar milers de vegades més del que és necessari en una societat benestant... 

Aquí recau la solució d'on hem de trobar els recursos econòmics, en aquesta gent forta econòmicament. Són ells els que haurien de tenir la seguretat, decència i humanitat en oferir tot el capital que no utilitzen per benefici del món sencer... O és que ells no formen part d'aquest món? Si no ofereixen una ajuda a millorar el planeta, estan obligant a fer que els seus coneguts, fills... visquin en un planeta pitjor.

Però aquest paràgraf no dissuadirà als que diuen les afirmacions de Mart i el Vaticà (i dubto que ho faci un simple post com aquest). 

  • Només comentar que la inversió en recerca és necessària i fonamental. Enviar "robots" a l'espai dóna portes a solucions que fins ara no ens passaria pel cap (a més de donar-nos possibilitats d'un pla B per la vida). Una altra cosa és si són eficients aquests viatges, és a dir, si algú s'ha preocupat per reduir costos, i val dir que SpaceX està fent molt bona feina. Està reduint a més de la meitat els costos d'enviar quelcom a l'espai. I reitero, fer estudis a l'espai ens aporta molt. Exemples són els ordinadors, pantalles tàctils, tecnologia de salut (radiografies, tacs, ressonàncies magnètiques...) i un llarg etcètera.
  • I amb el tema Vaticà, la frase podria ser igualment dita posant el Louvre, la Meca, o altres indrets amb riqueses molt importants. El fet és que tots aquests llocs són de cultura i visita, i per tant, vendre'ls o donar-los per obtenir diners a canvi és destrossar aquesta cultura (que tanta falta ens fa). Així que pensar que una solució és enfonsar el Vaticà, és absurd i contraproduent per la societat. Una altra cosa seria dir que per visitar el Vaticà s'hauria de pagar en funció al teu posicionament social, és a dir, que una persona humil sigui d'on sigui tingués l'entrada gratuïta i un milionari hagués de pagar una qualitat ingent.
    I una altra cosa és la transparència total d'on van aquests diners que el Vaticà guanya amb les visites... Però reitero, la frase de "...amb els diners que té el Vaticà..." és una frase absurda si volem salvaguardar la cultura que ha creat la humanitat.
Així doncs, per no allargar més i resumir breument. Si no se solucionen els greus problemes que té la humanitat actualment és perquè no interessa als poderosos de la societat. Sí! Ho he dit bé, no els interessa, puix per altres problemes amb interessos sí que s'han sumat a buscar la solució (projecte Manhattan, projecte Apol·lo; recerca de petroli, diamants o or; la borsa...).

https://www.oxfamintermon.org/es/sala-de-prensa/nota-de-prensa/1-mas-rico-de-poblacion-mundial-acaparo-82-de-riqueza-generada-en-2017