Les joguines... una forma de construir societat!

Tots estarem d'acord que el futur de la nostra societat està en mans dels nostres joves. De totes les petites persones que estem educant ara és on recau la decisió del camí que prendrà el nostre món... Així que educar-los bé és essencial.

Tots recordarem joguines que ara ja no existeixen per la seva manca d'ètica. Jo les que més recordo són les pipes de fumar de joguina i les cigarretes de xocolata. Ara ja no existeixen, per sort, perquè era intolerable veure com la joventut imitava que fumava com a forma de joc...

No obstant això encara existeixen infinitat de joguines, que segons el meu criteri, haurien de ser eliminades. Parlo, per exemple, de les armes de joguina i els ninots bèl·lics.

A més, aquests joguets són els més assequibles econòmicament quasi. No estaria bé impulsar un impost extra a les empreses que creen aquests objectes? No seria recomanable incentivar la compra de jocs culturals, de pau, de tolerància; en lloc de bèl·lics?

El que he proposat sempre és això, una cultura de no acceptar veure nens i nenes jugant a guerres i baralles. 


Cal esmentar que hi ha altres tipus de jocs que no els trobo del tot encaminats a una educació humanista, per posar exemples les joguines que ensenyen a maquillar-se i que el model sigui només una noia; els que impulsen la caça; els que creen regnes desiguals (reis, reines); i un llarg etcètera. Però en aquest cas, és més difícil negar la seva existència, doncs és veritat que és subtil la seva distorsió educativa.