Ho has de tenir... així que paga!

En l'actualitat no tothom pot pagar per quelcom que no sigui útil per sobreviure, utilitzo la paraula "sobreviure" per diferenciar-la de viure, per distingir-la de gastar la teva economia en allò que no només és per cobrir les necessitats vitals.

Així doncs, com pot ser que un estat democràtic i just, com molts presumeixen que és el nostre, t'obligui a pagar per una cosa que serveix al govern de gestor de la població? Estic parlant del DNI! Com pot ser que t'obliguin a pagar 11 € per un carnet que no tens decisió sobre si tenir-lo o no? 

Sé que molts diran que hi ha l'opció de demanar l'exempció de pagament, però de debò totes aquelles persones que no poden pagar 11€ seran capaços i tindran el temps de seguir tota la burocràcia per assolir aquesta petició? Jo no seria capaç i la veritat ho trobo injust...

Altres direu que per 11€ en 10 anys no n'hi ha per tant... els que dieu això no sabeu el que és sobreviure, no sabeu que és tenir pocs cèntims (sí, cèntims!) al dia per poder cobrir les necessitats vitals... 

Així que, en resum, si tenir el DNI és una obligació, no hauria d'estar ja pagat dins dels nostres impostos? I per tant, exempts d'aportar aquests diners aquells que no s'ho poden permetre, i aquells que sí que podem pagar-ho, fer-ho seqüencialment al llarg de cada any?